Achter de schermen wordt er continu gesleuteld aan Yarado en haar software. Deze editie van de tech-update staat in het teken van verbeteringen aan het portaal wanneer er onverwachts een netwerkwijziging plaatsvindt. Ook werkt Yarado nu beter met JSON-teksten en bestanden en controleren softwarerobots eerst of de nodige input aanwezig is voordat taken uitgevoerd worden.
Wanneer er in het verleden plots een netwerkwijziging plaatsvond, ging het portaal tijdelijk offline. De Yarado-applicatie kon vervolgens geen verbinding meer maken, waardoor het niet duidelijk was of een taak nu afgerond was of niet. Wel draaide de applicatie, ook offline, gewoon door. Het was in dit soort gevallen voor de software niet altijd duidelijk of een taak voltooid was, of niet. Nu wordt de status van een taak lokaal bewaard totdat de softwarerobot een seintje krijgt wanneer de verbinding hersteld is. Daarmee is de stabiliteit van de Yarado-softwarerobots verbeterd.
De tweede grote wijziging die doorgevoerd is betreft het gebruik van JSON-teksten en bestanden. JSON is in essentie een bepaalde structuur waarin data opgeslagen wordt. Objecten en lijsten kunnen in deze structuur makkelijk in de softwarerobot worden gezet en makkelijk worden uitgelezen. Bij API's zoals die van Zapier en Microsoft Flow wordt standaard met deze structuur gewerkt, en deze API's verwachten dan ook dat andere partijen data delen via deze structuur. Dat kan nu dus ook met Yarado.
Door filters toe te voegen aan de softwarerobot kan nu voorkomen worden dat deze draait wanneer de juiste input niet aanwezig is. Bij het Yarado-portaal komt een seintje binnen. Het portaal stuurt dit seintje door naar de robot, en de robot zet dan een bepaalde taak in actie. Tussen het seintje van het portaal en het werkelijke draaien van de machine zit nu een check. Zijn de gegevens niet aanwezig die de robot nodig heeft om te draaien dan besluit deze uit zichzelf om de actie niet te ondernemen. Hierop aansluitend heeft Yarado stappen gezet in het zogeheten 'template matching': de nauwkeurigheid in het zoeken van elementen in screenshots (zowel tekst als iconen) is verbeterd, waardoor de software accurater en sneller te werk gaat.
Bij de browserextensie is nu een functie ingebouwd waardoor je een bepaalde stap opnieuw kan uitvoeren. Stel je voor dat je een Google zoekopdracht uit wil voeren, dan kan je de softwarerobot nu verzoeken dit een aantal keer te proberen. Lukt het in dit aantal pogingen niet, dan slaat de softwarerobot de stap over, of staakt hij de activiteit. Eerst moest er een vertraging ingesteld worden om te voorkomen dat de robot bleef haken bij een bepaalde stap. Nu hoeft die vertraging er dus niet meer in te zitten, maar wordt een actie herhaald wanneer dit gewenst is en deze actie niet voltooid kan worden.
In kleiner nieuws is de 'advanced if'-functie gewijzigd zodat het makkelijker is regels te wijzigen bij als-functies. Daarnaast kan een Yarado-softwarerobot nu werken aan de hand van ISO-weeknummers, en kan ook nog een specifiek dataformat aangegeven worden in het portaal. Tenslotte is het makkelijker om met loop-files te werken. Een simpele taak die 1000 keer uitgevoerd moet worden, kan nu in één keer ingeladen worden in de software. Daardoor is de gebruiksvriendelijkheid van de software toegenomen.